Vikerkaar 1-2 2017

Räägime asjast. Klassikalisi Dinggedicht’e (Mörike, Meyer, Rilke), uusi asjamütoloogiaid (Janar Ala, Jüri Kolk, Kertu Moppel, Maria Juur, Siim Nestor, ML junTõnis Kahu, Helen Haav). Martin Heidegger: Me pole asjadest mõtlema hakanudki. Bjørnar Olsen: Asjad on inimteadustes tagasi, aga millised? Francisco Martinez: Asjade parandamine parandab maailma. Kirsti Jõesalu ja Raili Nugin: ENSV asjad nüüdismälus. Gustav Kalm: Milline on kohtuasjade keha: koodeksid, toimikud, failid? Tuul Sepp: suguline ja looduslik valik loomade, inimeste ja asjade seas. Lauri Sommer puuraiumisest. Vestlus Daniel Milleriga digimaailmast ja käegakatsutavast kultuurist ja Penny Harveyga materjalidest kui inimese laiendustest. Erki Kasemetsa asjade riik tulgu! (Johannes Saar). Tööriista- ja kõndimisfilosoofiast (Leo Luks ja Aare Pilv), Ulrike Plath Õnnepalust, Pille-Riin Larm Mudlumist, Oliver Berg Feldmanisest, Keiu Virro Mihkel Rauast. Kristjan Haljaku ja Marko Kompuse luulet; Mudlumi, Margit Lõhmuse ja Anti Saare proosat.

Leia veel huvitavat lugemist

Täheke
Õpetajate leht
Muusika
Kunstel
Akadeemia
Keel ja kirjandus
LR
Looming
Hea laps
Värske Rõhk
Sirp
Müürileht
TeMuKi