Vikerkaar 4-5 2017

Kuidas vastu panna? Boris Vilde ja résistance. David Graeber ja anarhism täna. Michael Kinnucan opositsiooni väljavaated USA-s. Maarja Merivoo-Parro vastupanuvõitlejad ENSV-s. Oudekki Loone, Airi Triisbergi pilk antikapitalistlike jm poliitiliste liikumiste lähiajaloole Eestis. Mihkel Kaevatsi ja Amaranta Heredia Jaéni kogemused kodanikuaktivismist. Henri Kõiv liikumistest Rail Balticu vastu ja loomade-metsade nimel. Madli Pesti vastupanuteatrist. Anders Härm sõimlemislahinguist kultuuris ja poliitikas. Kenderi lõppsõna. Jaan Kaplinski, Andra Teede, Andrus Kasemaa ja Kristjan Haljaku luulet, Urmas Vadi ja Sandra Jõgeva jutte. Anu Põdra elutöö. Peeter Sauter I. V. Aedniku päevikust; Meelis Oidsalu Leo Kunnase romaanist; Sirel Heinloo Tõnis Vilust. Vikergallup: eesti kirjandus 2016.

 

Leia veel huvitavat lugemist

Täheke
Õpetajate leht
Muusika
Kunstel
Akadeemia
Keel ja kirjandus
LR
Looming
Hea laps
Värske Rõhk
Sirp
Müürileht
TeMuKi