Vikerkaar 6 2017

Vene diasporaa, emigratsioon, lähivälismaa. Igor Severjanin: Sel aastal kevade on hoopis teine! Jaan Undusk Severjaninist. Ivan Narodny novell “Tehismees” ja Toivo Kitvel Jaan Sibulast alias Narodnyst.  Igor Kotjuhi, Taissija Orali ja Sergei Zavjalovi luulet. Aare Pilve intervjuu Zavjaloviga. Andrei Ivanovi novell “Klaasitükike”. Kevin Platt: vene kultuuri kolm teed Baltimaades: nostalgia, avangard, emigrantlus. Mõttevahetus Platti üle: Pille-Riin Larm, Boris Veizenen, Sergei Moreino. Mart Niineste eesti ja vene rockist. Liisa Kaljula sots-art’ist. Aleksei Gordini iroonia (Elnara Taidre). Jaan Puhvel: rüütelkonna rublad ja pärisorjuse lõpp.

 

Leia veel huvitavat lugemist

Täheke
Õpetajate leht
Muusika
Kunstel
Akadeemia
Keel ja kirjandus
LR
Looming
Hea laps
Värske Rõhk
Sirp
Müürileht
TeMuKi