Veebisõna vabariik

Vikerkaar

Möödas on need ajad, kus kultuurihuvilise raamatukogu täienemine sõltus ilmast, trükkalite nobedusest ja postiljoni kohusetundlikkusest. Toimetus töötab usinasti septembrikuise Vikerkaare kallal, aga teinekord tahaks ju kvaliteetset vaimutoitu ka ilmumistsükli vahel.

Sestap suhtleb Vikerkaar oma lugejatega nüüdsest ka blogi vahendusel. Esialgu küll tagasihoidlikult – kuniks valmib meie uus, veidi paindlikumate võimalustega kodulehekülg – ent alati austusega lugejate kõrgete ootuste suhtes.

Veebiväljund võimaldab meil arendada edasi teemanumbrites tõstatatud küsimusi, asetada neid vestlusesse mujal kultuuriajakirjanduses toimuvaga, lasta kõneleda tänases ajas Vikerkaare “klassikaks” saanud esseedel ja ilukirjandustekstidel, ning vahendada head ja paremat kraami meilt ja mujalt. Kirjasõna vabariik on internetis, kus tragimad kultuuritarbijad mitmes keeles orienteeruvad, uuele elule äratatud ja Vikerkaare blogi tagasihoidlik eesmärk on pakkuda veel ühte akent sellesse aina laienevasse globaalsesse vestlussesse.

Lähinädalatel ilmuvad neile lehekülgedele Vikerkaare toimetajate lugemissoovitused uuemast maailma kultuuriajakirjandusest, viimast marginaalia-numbrit jätkavad ning ehk ka järgmist topeltnumbrit ettevalmistavad viited Vikerkaare ajalukku, ning ka uudised Vikerkaare tegemistest analoogmaailmas: Tühjuse– ning marginaalianumbrit tutvustavad vestluste käigus hakkasid toimetus ja autorid juba vaikselt päevavalgusega ära harjuma ning võimalik, et sarnaseid kohtumisi võib juhtuda edaspidigi.

Mõistagi on lugejad oodatud neis katsetustes kaasa lööma ning jagama omi lugemissoovitusi ja niisama mõtteid sotsiaalmeedias, näiteks Vikerkaare Facebooki kontol.

Leia veel huvitavat lugemist

Täheke
Õpetajate leht
Muusika
Kunstel
Akadeemia
Keel ja kirjandus
LR
Looming
Hea laps
Värske Rõhk
Sirp
Müürileht
TeMuKi