Vikerkaar 7-8 2017

Aega pole, parandage meelt! Maailmalõpu eri. Immanuel Kant: kõikide asjade kolm lõppu – loomulik, üleloomulik, loomuvastane. Marina Warner: Ilmutusraamatu inglid ja masinad. Urmas Nõmmik Jesaja apokalüpsisest. Hasso Krull: kliima soojeneb, tarvis ärgata. Ott Puumeister kehapoliitikast ja Eesti ellujäämisest. Joanna Nurmis piltilusast maailmalõpust. Jaak Tomberg kliimakriisi kirjanduslikust vormist. Tõnu Karjatse: lõpujärgne maailm kinos. Jaan Tallinn tehisintellekti eksistentsiaalsest ohust. Eshatoloogilisi nägemusi anglosaksidelt, põlisameeriklastelt, islamist. Kirke Kangro apokalüpsis. Hasso Krulli, Maarja Kangro, Joanna Ellmanni ja Triin Soometsa luulet. Ene Mihkelsoni ja Donald Tombergi tekstid. Mikko Lagerspetzi, Rauno Alliksaare, Meelis Oidsalu ja Jüri Kolgi arvustusi.

Leia veel huvitavat lugemist

Täheke
Õpetajate leht
Muusika
Kunstel
Akadeemia
Keel ja kirjandus
LR
Looming
Hea laps
Värske Rõhk
Sirp
Müürileht
TeMuKi