Vikerkaar 9 2017

LUPUS TARTUENSIS 70 – Jaan Undile pühendatud kreeka valimik. Homerose hümn Demeterile (Ants Oras), Kleanthese hümn Zeusile (Kaspar Kolk), pütagoorlaste kuldsed värsid (Janika Päll), Sappho fragmendid (Carolina Pihelgas, Neeme Näripä), komöödiakirjanik Platon (Ivo Volt), kõnemees Demosthenes (J. Päll), Plotinos dialektikast. Romaan “Joosep ja Asnat” (Kalle Kasemaa). Uuskreeka luulet (Kaarina Rein). Anne Lill Andromache katsumustest, Maria-Kristiina Lotman ja Kadri Novikov Iphigeneia tõlgendamisest. Mait Kõiv Thule asukohast, Marju Lepajõe Plotinosest, Riin Sirkel Porphyriosest ja loomade söömisest. Mall Nukke “Iidolid”. Koostaja: Kaarina Rein

 

 

Leia veel huvitavat lugemist

Täheke
Õpetajate leht
Muusika
Kunstel
Akadeemia
Keel ja kirjandus
LR
Looming
Hea laps
Värske Rõhk
Sirp
Müürileht
TeMuKi