Vikerkaare teatriblogi!

Siin leheküljel kogume kokku Vikerkaare sõprade muljed EV100 raames toimuva teatriprojekti “Sajandi lugu” lavastustest. Kes ei tea, siis selle sarja raames tuuakse lavale viimase aastasaja igat kümnendit käsitlevad lavastused. Kokku osaleb projektis 22 teatrit, nii et enamiku lavastuste puhul on tegemist kahe teatri koostööga. Mõtlesime, et teatriprojekt pakub hea võimaluse mõtiskleda Eesti mälupoliitikast ja saada huvitava läbilõike teatrites toimuvast. Niisiis, järgnevatel kuudel kogume siia leheküljele ajaloo- ja teatrihuviliste kriitikute-teadlaste mõtteid, vastavalt nende jaksule ja ajalistele võimalustele. Muuhulgas blogivad:

Linda Kaljundi, TLÜ ajaloolane ja mälu-uurija

Kirsti Jõesalu, TÜ etnoloog

Raili Nugin, TLÜ sotsioloog

Marek Tamm, Vikerkaare toimetaja ja TLÜ ajalooprofessor

Aro Velmet, Vikerkaare toimetaja ja ajalooteadur Oxfordi ülikoolis

Keiu Virro, kultuuriajakirjanik ja teatrikriitik

Lavastuste-teemalised mõtisklused leiad juba siit altpoolt:

“NO34 Revolutsioon”I osa, II osa

Leia veel huvitavat lugemist

TeaterMuusikaKino
Täheke
Õpetajate leht
Sirp
Muusika
Kunstel
Akadeemia
Keel ja kirjandus
LR
Looming
Hea laps
Värske Rõhk
Müürileht