Kas Le Pen on prantslane?

JACQUES ROUBAUD

Prantslase definitsioon Le Peni järgi: Prantslane on see, kelle mõlemad vanemad on prantslased

Kui Le Pen oleks Le Peni definitsiooni järgi prantslane, siis see tähendaks, et Le Peni definitsiooni järgi oleksid nii Le Peni ema kui ka Le Peni isa pidanud olema samuti Le Peni definitsiooni järgi prantslased, millest järeldub Le Peni definitsiooni järgi, et Le Peni ema ema, nagu ka Le Peni ema isa, nagu ka Le Peni isa ema ning mõistagi ka Le Peni isa isa oleksid pidanud olema Le Peni definitsiooni järgi prantslased ning järelikult oleksid ka Le Peni ema ema ema, nagu ka Le Peni ema isa ema, nagu ka Le Peni isa ema ema, nagu ka Le Peni isa isa ema olema Le Peni definitsiooni järgi prantslased ning samamoodi ja samal põhjusel pidanuksid ka Le Peni ema ema isa, nagu ka Le Peni ema isa isa, nagu ka Le Peni isa ema isa ja ka Le Peni isa isa isa olema ikka sellesama, Le Peni definitsiooni järgi prantslased, millest me võime sama arutlusviisi jätkates kerge vaevaga ja ilma Le Peni abita tuletada, et kas on aegade algusest peale elanud lõpmatu arv prantslasi, kes sündisid Le Peni definitsiooni järgi prantslastena ning elasid ja surid Le Peni definitsiooni järgi prantslastena, või siis ei ole Le Pen ise Le Peni definitsiooni järgi prantslane.

Jacques Roubaud, provanslane
1992

 Tõlkinud M. V.

Leia veel huvitavat lugemist

Täheke
Õpetajate leht
Muusika
Kunstel
Akadeemia
Keel ja kirjandus
LR
Looming
Hea laps
Värske Rõhk
Sirp
Müürileht
TeMuKi